hälsotester

Inom funktionsmedicin ligger fokus på att hitta orsaken bakom symtom eller sjukdomstillstånd. Labbtester är därför en viktig del av metodiken för att kunna sätta in relevanta livsstilsåtgärder. 

 
Testphoto.jpg

 

Nedan följer en lista på de tester jag erbjuder med information kring vad de mäter, vilken typ av test, kostnad och respektive labb. I vissa fall, när symtomen är uppenbara kan det räcka med ifylld hälsoenkät och konsultation för att ställa en funktionsmedicinsk diagnos. Då kan det vara bättre att lägga pengarna på relvanta åtgärder istället för dyra tester. Testerna är dock ett ovärderligt verktyg för att verkligen förstå vad som sker i kroppen så att kost-, närings, och livsstilsåtgärderna kan göras så precisa som möjligt. Testerna beställs genom mig och görs samtidigt som en konsultation bokas.    


 

Blodanalys

Blodsocker, blodfetter, kolesterol, sköldkörtelhormoner, D vitamin, B12, ferritin, magnesium mfl. ca 1100 kr. WeRlabs.se

fettsyraprofil

Omega 3 / Omega 6 kvot, transfetter, mättade fetter.  Kapillärprov. 985 kr.  ArcticMed.se

SIBO

Överväxt av bakterier i tunntarmen. Utandningsprov. 220 Euro. Genova genom Nordic Labs. 

dysbios

Tarmbakterier inkl parasiter och svampar. Avföring. 370 Euro. MALDI genom Nordic Labs. 

läckande tarm

Urintest. 120 EUR. 

födoämnesintoleranser

IgG test. Kapillär / Blod. 155 - 580 Euro.  Immuno Laboratories.

näringsstatus

Organiska syror. Urin. 365 Euro. Genova genom Nordic Labs. 

hormonprofil

Dutch test. Kortisol, kortison, melatonin, östrogen, progesteron, testosteron, DHEA. Urin. 345 Euro. Precision Analytical.

komplett sköldkörtelscreening

TSH, fT3, fT4, TPO, rT3. Kapillär/Blod. 295 Euro. ZRT Labaratory.