Kyckling i kokosmjölk och röd curry

IMG_1566.JPG

Förutom att hacka lite grönsaker och skära kyckling i mindre bitar går den här grytan oerhört snabbt. Massor av grönt, kokosmjölk och en färdig röd currypasta som inte har en ända tillsats! 

4 pers

Ingredienser

Grönsaker: Tex fint skuren rödkål, 2 nävar, 1 morot, en liten rödlök, 1/2 skuren paprika, 1/4 broccoli i buketter, 1 näve strimlade sockerärtor. Men använd vad du har hemma eller gillar! Mungbönsgroddar är tex gott att strössla över efteråt. Hackad spenat funkar också eller andra kålsorter som blomkål, vitkål, mangold och grönkål. 

1 tetra kokosgrädde (garant har en grym)

2 stora eller 3 mindre kycklingfileer eller samma viktmängd i kycklinglårfileer

1 msk (eller mer om ni gillar en starkare variant) röd currypasta. Här har jag använt Santa Marias

2 msk kokosolja

1 par nävar rostade cashewnötter, hackade i mindre bitar

1 näve koriander 

Salt

Gör så här: Skär alla grönsaker i strimlor eller bitar. Skär kyckling i mindre bitar. Smält kokosolja i en stekpanna, hiva i grönsaker förutom sockerärtor som är bättre att du lägger i precis innan servering så att de håller sig lite krispiga. Låt steka ett par minuter. Ta ur pannan. Salta kycklingen och stek i samma panna tills den är nästan klar. I med currypastan och vänd runt så att den blandar sig med kycklingen ordentlig. I med grönsaker och kokosgrädde och låt koka upp. Servera med råris om du äter det eller blomkålsris för en lågkolhydratsvariant. Servera med hackade cashewnötter och koriander.