Mandelfisk

IMG_1483.JPG

Den här fisken är magisk! Gör smöret kvällen innan så går det snabbt att fixa middag och snåla inte! Blomkålsmos är smarrigt till. Kanske en tomatsallad med schalottenlök och vinaigrette. Eller rårivna morötter. Eller koka bara några små potatisar till om du är trött. En extra klick smör och salt på de brukar barnen gilla. 

4 pers

Ingredienser: 

400g torsk eller annan vit fisk

100g smör

1 dl mandelmjöl

1 vitlöksklyfta, skuren i mindre bitar

1 rejäl näve persilja

rivet skal av 1 citron

2 kryddmått gurkmeja

1/2 tsk salt och lite till på fisken

ca 50g mandelspån

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200grader. Lägg fisken i en ugnsfast form och salta. Kör smör, mandelmjöl, persilja, vitlök, citronskal, gurkmeja och salt till en smet i en liten mixer. Smeta ut smöret på fisken och strössla över mandelspån. In i ugnen ca 15 min beroende på hur stora fiskbitar du har. Håll koll så att inte mandeltäcket blir bränt bara och lägg över aluminium folie om det händer tills fisken är klar. 

Josefin AldellComment