Sötpotatis pommes

IMG_1606.JPG

Alltså de här bara måste du pröva. Det är farligt gott och både stora och små gillar de. Skär själv eller köp en påse färdigskuren i affären. Äts med fördel till en god bit kött och örtsmör på fredag eller till panerad fisk och min remoulad coleslaw https://kostmanagement.squarespace.com/blog-1/2017/9/3/remoulade-mter-cole-slaw. Nästan inte värt att ens göra ett recept på det här så enkelt är det. Vill du något med lägre halt av kolhydrater lägger du till lite kålrabbi, kålrot eller rotselleri.

4 personer eller ca 1 plåt

Ingredienser

1 väldigt stor, 2 mindre eller 3 små sötpotatisar

4 msk neutral kokosolja eller smör

Polenta

salt

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatis i stavar. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och lägg i sötpotatisen. Salta och strössla över rejält med polenta så att det täcker ganska väl. Klicka ut kokosolja eller smör. Ställ in plåten. Låt kokosoljan smälta sen tar du ut och vänder runt sötpotatisen så att alla täcks av kokosolja.