Citron- och mandelkaka

IMG_1958.JPG

En kaka bakad med mandelmjöl, smaksatt med citron och sötat med björksocker. Jag bakar inte ofta och när jag väl gör det använder jag tex dadlar, honung eller tex björksocker (xylitol). I den här kakan har jag använt björksocker. 

Ingredienser: 

2 ägg

2 dl björksocker

4 dl mandelmjöl

1 msk smör till formen

1 tsk bakpulver

1 citron, skalet och 3 msk saft

1 dl olivolja

1 kryddmått salt 

25g flagad mandel

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med smöret och strö med mandelmjöl. Vispa ägg och björksocker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen tillsammans med citronskal, citron och olivolja. Rör till en jämn smet och häll smeten i en form med löstagbar botten. Strö över flagad mandel och låt stå i ugnen i 25 minuter. 

Servera med vispad grädde.