Gulasch

IMG_2050.JPG

500g bog eller högrev från nöt

2 potatisar

1 palsternacka

1 liten bit rotselleri

1 stor morot

1/2 gul paprika

1/2 röd paprika

1 liten zucchini

2 vitlöksklyftor

1 lök (gul eller röd)

3 msk paprikapulver

3 lagerblad

2 tsk kumminfrön (brödkummin) 

ca 700g finkrossade tomater

1/2 l oxbuljong 

1/2 citron, saften

Salt efter smak

För vuxenversion tillsätt cayenne efter smak

Persilja och kokosyoghurt eller crème fraîche att toppa med

Ett par msk smör

Gör så här: Skär köttet i 2 cm stora kuber, skär lök och vitlök. Smält smöret i en gryta, bryn köttet. Ta ur pannan och svetta lök och vitlök en stund. Lägg tillbaka köttet. I med kryddor, fräs en stund och häll sedan i buljong och krossade tomater. Låt sjuda i 1 timme på svag värme. Skär under tiden rotfrukter i 1 cm stora bitar. Tillsätt efter 1 timme. Skär under tiden zucchini och paprika. Tillsätt efter 15 min. Smaka av med salt och peppar och pressad citron. Toppa med massor av persilja. Servera med creme fraîche, en grön sallad och ett gott, glutenfritt, bröd. 

Josefin AldellComment