Kaiserschmarrn

Smarrig österrikisk pannkaka med vispad äggvita. Jag vispar min äggvita i min kitchenaid så går det snabbt att sno ihop den här. Gott som helgfrukost eller som brunch med bacon och hemkokt, snabb sylt på värmda frysta bär med lite rå honung i. 

Ingredienser för 4 portioner

3 ägg

1 dl durramjöl 

3/4 dl mandelmjöl

3/4 tsk salt

1/2 tsk vaniljpulver

1 1/4 dl kokosmjölk 

30g smör

Gör så här: 

Dela äggvitor och äggulor. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Bland äggulor med övriga ingredienser förutom smöret. Vänd ner äggvitor lite försiktigt i blandningen. Smält smör i stekpanna, häll i pannkakssmeten och häll sedan ner smeten i pannan. Låt ligga ett tag, lyft i kanten och vänd runt smeten när den fått fin färg. Sen är det bara att dela upp i mindre bitar med stekspaden och steka färdigt. Servera med russin, sylt eller annan favorittopping. Jag blandande i aprikoser, hackade rostade pistaschenötter, färskfrukt och kokosflakes. Barnen vill gärna ha sylt till. 

 

Josefin AldellComment