Medelhavsfisk

Ett recept från en gammal Elle Mat & Vin som jag bara har ett foto på. Nu har jag lagat det så många gånger att jag mest höftar och då gör jag ungefär så här. Jag gör gärna blomkålsmos till. Väldigt enkelt. 1 blomkålshuvud delat i buketter, koka varsamt tills mjuka. Häll av, ånga av lite, klicka i en rejäl smörklick eventuellt lite grädde och mixa med stavmixer. 

För 4 personer

Ingredienser 

12 plommontomater

1 gul paprika

1 kruka basilika

2 schalottenlökar

3 klyftor vitlök

1 chilifrukt

4 matskedar tapenade 

4 dl finriven parmesan

olivolja

salt

4 fiskfileer 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Häll olivolja över fisken, salta och peppra. Baka i 5 min. Under tiden skär du tomater, paprika, lök, vitlök och chili i små bitar. Blanda allt med tapenade, hackad basilika (spara lite att garnera med också) ett par matskedar olivolja, salt och peppar. Ta ut fisken och toppa med blandningen. Baka 10 min. Toppa sedan med parmesan och höj temperaturen till 225 grader 5 minuter. Ta ut och toppa med lite mer basilika.