Marinerade grönsaker

Aubergine, zucchini och paprika som bakas i ugn eller grillas och sen marineras i olivolja och vitlök är ett magiskt gott tillbehör eller en måltid i sig med feta- eller getost. 

4 personer

Sätt ugnen på 200grader

1 zucchini

1 aubergine

2 paprikor

1 vitlöksklyfta

olivolja, salt och peppar

Gör så här: 

Skär tunna skivor, ca 1/2 cm, av zucchini och aubergine, paprika i långa bitar. Lägg på bakplåtspapper på 2 plåtar i enkla rader. Pensla på båda sidor med smält neutral kokosolja (kokosolja tål värme bättre och härsknar inte lika lätt då det är ett mättat fett). Salta. Ställ in ugnen ca 15 min men passa noga så att grönsakerna inte blir för brända. Under tiden häller du 1/2 dl olivolja i en skål och pressar i en vitlöksklyfta. Ta ut grönsakerna, låt svalna något, lägg de sedan i skålen med olivolja och blanda. Salta och peppra. Strössla med färska örter typ oregano och basilika. 

 

Josefin AldellComment