Svenska fiskpaket på grillen eller i ugnen

Magiskt god sommarmat. Vit fisk eller lax. Välj det du gillar. Använd överblivna kokta primörer och gör en stor sats dill och vitlökssmör till som du kan spara i kylskåpet och använda som kryddsmör till krossade överblivna rotfrukter bakade i ugn vid ett senare tillfälle. 

4 vuxna (eller 2 vuxna och 3 barn) 

Ingredienser: 

  • 600 g fisk tex torskrygg, kolja eller lax 
  • 600 g kalla, kokta rotfrukter (färskpotatis, morot, gul- och rödbetor)
  • Tunna skivor av 1 fänkål
  • 4 tomater
  • 1 rejäl klick kryddsmör, förslagsvis dillsmör
  • 1 par dillvippor att dekorera med 
  • 4 ark bakplåtspapper eller aluminum folie och steksnöre
  • salt och svartpeppar

Gör så här: 

Lägg ut fyra ark bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Lägg på klyftade rotfrukter, fortsätt med fisken som du saltar och pepprar, på med skivad tomat, fänkål och en rejäl klick dillsmör. Bind ihop bakplåtspapper med snöre eller vik ihop aluminiumfolie. 

Baka paketen på mediumvarm grill, indirekt värme (fiskpaketen läggs inte direkt över briketterna utan vid sidan av - täck med lock) i cirka 20 minuter. Lagar du i ugn så sätt den på 175 grader. i cirka 20 minuter.