Paprikaröra

En kall sås till. Jag gillar såser som jag kan förbereda innan middagen så att jag minimerar tiden jag behöver vara i köket, speciellt om man har ett gäng gäster och barn man gärna hellre vill hänga med. Den här går fort om du har en mixer eller en mixerstav. Rostade inlagda paprikor, tomater med rosmarin och vitlök. Här kan man ju variera massor med smaksättning. Kanske göra mer som en ajvar med rödvinsvinäger tex. 

4 personer

Ingredienser: 

1 glasburk inlagda paprikor (200g avrunna paprikor)

8 st inlagda soltorkade tomater 

1 vitlöksklyfta

röd chili (jag använde bara 1/4 här för jag ville inte ha den för stark)

1/2 pressad citron

1 msk olivolja

1 dl rostade solroskärnor

1 kvist färsk rosmarin

salt

Gör så här: 

Rosta solroskärnorna i en het panna tills de får färg. Hiva i allt i en mixer. Smaka av med citronsaft och salt. 

Josefin AldellComment