Tomatsås till italienska köttbullar

Enklaste tomatsåsen till italienska köttbullar. Spara det som blir över och frys in och använd till köttfärssås tex. 

6 personer

2 tetror krossade tomater (á 400 g) 

3 stora vitlöksklyftor

1 msk balsamvinäger

örtsalt och svartpeppar efter smak

2 msk smör eller neutral kokosolja

basilika till servering 

Gör så här: 

Hacka vitlöksklyftor fint och fräs i smör eller kokosolja, utan att de tar färg, i en stor gryta, järna gjutjärn. I med tomaterna, balsamvinäger och salta och peppra efter smak. Låt småkoka ca 15 min (eller tills köttbullarna är färdiga i ugnen). När köttbullarna är färdiga lägger du i dem i tomatsåsen, strössla över hackad basilika och serverar med pasta (bönpasta), hyvlad zucchini eller stekt vitkål för lågkolhydratversion. 

Josefin AldellComment