Baba Ganoush

Röra på aubergine, tahini, vitlök, spiskummin. Gott till lamm med eller farish kebab på nöt- eller lammfärs med mellanöster kryddor. 

6 personer 

4 mellanstora auberginer

1 tsk hel spiskummin, rostad och mortlad

1 vitlöksklyfta

4 msk tahini 

1/2 pressad citron 

salt

Garnera med 2 tsk olivolja, salt, hackad persilja och granatäpplekärnor

Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader grill. Skär eller pricka skalet på aubergine på ett par ställen och lägg de på ett bakplåtspapper i ugnen. Det tog ca 45 minuter för mina att bli tillräckligt brända och mjuka. Detta gör att man får den karaktäristiska rökiga smaken. Låt dem svalna och gröp sedan ur innehållet. Mixa ihop de andra ingredienserna i en liten mixer och beroende på vilken konsistens du vill ha på röran kör du ner auberginen också alternativt bara rör du ner den med gaffel. Smaka av med mer citron och salt. Låt gärna stå över natt så att smakerna hinner sätta sig. Garnera med olivolja, salt och granatäpplekärnor. 

Josefin AldellComment