Rotfrukter i ugn

Mitt enklaste och bästa tillbehör. Vi äter det ett par gånger i veckan. Här sötpotatis, potatis och kålrot. Annars gillar jag rotselleri, morötter, jordärtsskocka, palsternacka, persiljerot, rödbetor, kålrabbi och majrova. Går toppen att hiva i lite klyftad kål och köra med sista 10 minuterna också. 

Ingredienser: 

4 personer

2 små eller 1 stor sötpotatis

1 bakpotatis

1/2 kålrot

50g smör

Färsk timjan

Salt och Peppar

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rotfrukter i smala stavar. Portionera ut på bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut smöret, på med timjan, salt och peppar. In i ugnen. Ta ut efter ett par minuter när smöret smält och rör runt så att alla rotfrukter är täckta av smält smör. Baka i ca 30 min men vänd gärna en gång under tiden. Varför smör och inte olivolja? Därför att smör tål högre temperaturer bättre eftersom det är en mättad fettsyra. Olivolja är grymt men använd det i så all efteråt. 

Josefin AldellComment