Remoulade möter Cole Slaw

IMG_1407.JPG

Remoulade kör vi alltid till panerad fisk och ugnsbakade rotfrukter, kokta haricot vert, broccoli eller ärtor. Här kommer en variant där jag kört en coleslaw med vit-, rödkål och morot och smaksatt med majonnäs, curry, cornichons, syltlök och kapris. Här har jag använt min egen majonnäs som tar ca 10 sekunder att göra med en stavmixer. Här finns länk till recept http://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/lchf-majonas-med-stavmixer-10-sekunder/. Jag gör gärna min egen för att slippa tillsatser och konserveringsmedel.  

Ingredienser för 4 personer

1 stor eller 2 små morötter

Vitkål (ca 2 nävar)

Rödkål (ca 2 nävar)

4 msk majonnäs

1 msk currypulver

1 msk kapris

4 små cornichons

1 msk syltlök

salt

Gör så här: Blanda majonnäs och currypulver ordentligt. Hacka kapris, cornichons och syltlök fint alternativt kör de i en liten mixer, blanda med majonnäsen. Riv morötterna, skär vit- och rödkål fint. Blanda grönsakerna i en skål och häll sedan på majonnäsen.  Salta. Blanda ordentligt och låt gärna stå en stund innan servering så att smakerna hinner sätta sig. 

Josefin AldellComment