Biff Stroganoff

095B7FA9-C2C1-485A-96DF-CDC45B7EAEB9.jpeg

Varför gör vi inte det här oftare säger alla alltid runt matbordet när vi äter biff stroganoff. Servera med blomkålsris (recept finns här också).

Ingredienser (4 personer)

400g biff (jag använde entrecote men innanlår går också bra tex) skuret i strimlor

1 stor gul lök

2 klyftor vitlök

100g svamp

1 dl vitt vin

1 msk kalvfond

2 tsk dijonsenap

2 msk tomatpuré

3 dl eko grädde

Smör eller ghee att steka i

Massor av bladpersilja.

Gör så här:

Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar. Stek svamp, lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig och svampen har fått lite färg. Häll över i en skål. Stek sedan köttet i smör på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning. Glöm inte att salt och peppar på köttet. Häll tillbaka svamp/lök/vitlök tillsammans med köttet. Slå på vitt vin, låt det koka in. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré. Häll över grädden och låt koka in. Hacka massor av bladspenat över.

Josefin AldellComment