Italiensk fisk

Italiensk fisk. En sådan där lyxig vardagsfavorit som man slänga på lite vad man har hemma och gillar. Sen sköter allt sig själv i ugnen och det gillar ju jag.

Ingredienser för 4 personer

600g torsk

2 vitlöksklyftor

1 röd lök

10 körsbärstomater

1 knippe sparris

1 paket tärnat bacon (eller lite parmaskinka eller salami)

2 msk pinjenötter

Olivolja

Gör så här:

Dela fisken i lite mindre biter tex 1 file i 2 bitar. Skala och dela vitlöken i två, skala och klyfta löken, dela tomaterna. Lägg i fisken i formen och salta och peppra. Lägg i resten av ingredienserna, lägg sparrisen över fisken och häll på ordentligt med olivolja. Den kommer fungera som sås att skeda över fisken vid servering. Sätt en termometer i en fiskbit och ställ den på 58 grader. Servera med tex blomkål- och broccolimos eller potatismos och en hemgjord pesto (eller köpt för sjutton!).

Josefin AldellComment