Poké Bowl - lågkolhydrat

Hawaiiansk pyttipanna typ. Lax i små bitar i ugnen i teriyakisås från René Voltaire och en massa grönsaker. Toppat med lite hemslagen majonnäs som gjorts på kokosolja. Kokosolja består av medellånga fettsyror som kroppen lättare kan använda som energi eftersom de kan transporteras direkt till levern istället för att som längre fettsyror ta vägen genom det långsamma lymfsystemet. 

För 4 personer

Ingredienser: 

1 flaska René Voltaire teriyaki sauce

2 msk sesamolja

1 pressad klyfta vitlök

1 bit riven ingefära (ca 1 tummes storlek), pressa ur juicen 

500 g lax

sesamfrön

1 kruka koriander

Förslag på tillbehör: 

Fint skuren vit och rödkål, rivna morötter, mandolinade rödbetor, rädisor och rödlök, groddar, avokado, fint skurna sockerärtor, kokt broccoli, koriander och furikakeströssel https://shop.reneevoltaire.se/matprodukter-smaksttare-furikake-p-117 Äter du inte lågkolhydrat  kan du lägga till mango samt kanske lite råris. 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200grader. Blanda alla ingredienser till teriyakisåsen. Skär fisken i kuber och lägg i ugnsfast form. Häll över såsen, strössla över sesamfrön. Sätt in i ugnen ca 12 min. Under tiden lägger du upp valfria tillbehör i djupa tallrikar. Lägg upp fisken, häll över lite av marinaden, sprinkla över furikake och lägg på koriander.