Blomkålsris

IMG_1598.JPG

Blomkålsris i olika varianter använder jag ofta som alternativ till ris. Det går att variera hur mycket som helst och går snabbt att göra. Här är blomkålen rå, men det går att steka den tillsammans med grönkålen om man vill ha den varm. Det ändrar smaken något på blomkålen och gör den mildare och lite söt. 

4 personer

Ingredienser:

1 mellanstort blomkålshuvud

2 stora blad grönkål, avrivna från stammen

3 msk pumpafrön

1 näve persilja

1/2 msk neutral kokosolja

citronskal från 1 citron

olivolja, salt och peppar

Gör så här: 

Skär blomkålen i mindre bitar och kör i mixer tills det liknar ris. Du kan också riva blomkålen på ett rivjärn. Riv grönkålen i mindre bitar och stek mjuk i kokosoljan. Lägg i pumpafrön på slutet så att de får lite färg också. Blanda blomkål med grönkål och pumpa. Salta, peppra, riv över citronskal, ringla över olivolja, strö över finhackad persilja. 

 

 

Josefin AldellComment