Glutenfritt Vörtbröd

IMG_2046.JPG

Ingredienser: 

1 tsk kryddnejlika, mald

1 tsk kardemumma, mald

0,5 tsk pomerans, mald

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk kanel

3 ägg

0,5 dl kokosolja (neutral)

1 rivet äpple

150 g durra eller bovetemjöl

100g hasselnötter (malda till mjöl eller köp färdigt mjöl)

2 tsk psylliumfröskal/psylliumhusk

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 dl solrosfrön

4 msk hela linfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen, smält kokosoljan på låg temperatur och blanda med äggen, tillsätt det rivna äpplet. Mixa hasselnötter till mjöl, eller om du använder färdigt mjöl blandar du det med durra/bovete, psylliumfröskal/husk, bakpulver, frön, salt och kryddor. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Låt svälla en stund innan du lägger ett bakplåtspapper i en limpform (1 L) och häller i smeten. Baka  i 45 minuter. Låt svalna på galler. När brödet svalnat kan du med fördel vira in det i en kökshandduk och låta det vila till dagen efter. 

Josefin Aldell3 Comments