Grön smoothie med mango

IMG_2039.JPG

Smoothie är mitt hetaste tips för att gömma grönsaker som barnen inte normalt äter tex avokado och gröna blad. Vi äter en bär smoothie med spenat och avokado som en bowl de flesta morgnar men nu efterfrågade barnen en ny smak. Smoothie är toppen eftersom man kan ha de flesta ingredienser i frysen eller skafferiet. Du kan tex strunta i lime om du inte har färsk i kylen eller använda fryst banan istället för dadel. Vill du göra den mer mättande kan du använda 1 dl kokosgrädde och vatten. Fettsyror i kokosgrädde är toppen då de är medellånga vilket gör att kroppen lättare kan använda dem till energi. Laurinsyra i kokos är också antibakteriell. 

Recept för 3 små barn till frukost eller 2 vuxna

1 dl frusen avokado

100g frusen mango

1 dl frusen grönkål eller spenat

1/2 tsk frusen ingefära

2 msk kokosflingor

1/2 lime, juice

1 dadel (jag vill inte göra den sötare än nödvändigt men använd fler om du vill säkra att barnen gillar den, när de vant sig vid smaken kan du minska sötning)

vatten till önskad konsistens

Gör så här: Mixa allt i en blender till önskad konsistens. 

Josefin AldellComment