Kokta antioxidantrika rödbetor med brynt smör, dill, mandel och västerbottenost

Pröva den här till lite grillat, eller som den är med get- eller fetaost. 

4 personer

Ingredienser: 

1 knippe rödbetor

25g smör

1/2 dl mandel

Rivet skal av 1/2 citron

1/2 dl riven västerbottenost

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandlarna tills de får lite färg. Ca 10 min. Skär av blasten på rödbetorna och spara ca 1 cm av stjälken. Koka upp vatten, salta och koka rödbetorna mjuka. Tiden beror på storleken. Bryn under tiden smöret tills det luktar knäck. När de är klara skölj med kallt vatten och gnid av skalet och stjälken. Skär i klyftor. Lägg upp på fat, häll över brynt smör, hackade rostade mandlar, rivet citronskal, västerbottenost och hackad dill. Blanda runt. 

Josefin AldellComment