Kylskåpsrens som tillbehör

Då och då gör jag en kylskåpsrensning och då blir det ofta en sådan här variant. Jag skär helt enkelt upp vad jag har, bestämmer vilken kryddning jag vill använda. Tex lite medelhav med rosmarin, timjan, oliver och olivolja eller asiatiskt med ingefära, vitlök, ett par matskedar av risvinäger, soja och sesamolja. Exempel på grönsaker jag gärna använder i det här är: 

Broccoli, blomkål, brysselkål (rensande och klyftade), vit-, röd-, grön-, eller spetskål, morot, röd-, gulbetor, paprika i olika färger, fänkål. Det går bra att använda andra rotfrukter men då måste de mandolinas tunt så att det inte tar för lång tid att få de lite mjuka. Vitsen med det här tillbehöret är att det ska gå fort. 

Gör så här: 

Skär, hyvla eller mandolina grönsaker. Klicka i smör eller kokosolja (neutral om du inte vill ha kokossmak) och stek till önskad konsistens. Salta och peppra och ös på med önskad smaksättning. Ät med kött, fisk, fågel, ägg eller någon god ost. Stay vego om du hellre vill det.