Paleomuffins utan gluten och socker!

IMG_1378.JPG

Det finns massor av olika versioner av gluten- och sockerfria muffins med olika smaksättningar. Som med alla recept här lånar jag hejvilt där jag får inspiration. Just det här fick jag av en kompis som precis lagt om sin kost där både gluten och mejerier utesluts, en s.k. antiinflammatorisk kost. 

Barnen fick hjälpa till att mosa banan och blanda alla kryddor. Fast när jag hällde upp i formerna gick de därifrån, den bruna röran såg riktigt äcklig ut, tyckte de. Sen har de smakat och ätit och tyckt att de varit toppen. Fulla med ägg och nötter kan man till och med lyxa till en fredagsfrukost med en paleo muffins, en skål med fet yoghurt och bär. 

Ingredienser för 12 st

3 bananar

3 små morötter

3 ägg

3 msk smält kokosolja (neutral om du inte tycker om kokossmak)

1 msk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk ingefära

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 dl hackade nötter

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Blanda i morötterna. Rör ihop de blöta och de torra ingredienserna och häll i de hackade nötterna. Häll upp i muffinsformar och baka i ca 20 min. De är godast att ätas varma. De se blir över fryser jag in och kan sedan värma upp igen vid behov. 

 

 

Josefin AldellComment