Ugnsbakade muffinsägg

IMG_1396.JPG

Precis vad det låter som, ägg som kläcks i en muffinsform, toppas med goda grejor, bakas i ugnen och sen äts till frukost, brunch eller helglunch. Jag serverade bacon, vita bönor i egen tomatsås och en stor härlig sallad med gröna blad, olika kålsorter, groddar och pumpafrön till. 

För 4 personer

Ingredienser: 

8 ägg

1 paket fetaost

1 knippe sparris, skuren i mindre bitar som får plats i muffinsformerna

salt och chiliflakes 

1/2 tsk smör till varje form

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en 1/2 tsk smör i varje muffinsform. Sätt in i ugnen så att smöret smälter. Ta ut och klicka i 1 ägg i varje form. Salta och lägg sedan 1 bit fetaost, ett par stycken sparris bitar, strössla chiliflakes över. Ställ in i ugnen ca 15 min beroende på hur hård man vill att gulan ska bli. 

 

Josefin AldellComment