One-tray-bake med pesto

IMG_0534.JPG

Den här är grym! En plåt, massor av rotfrukter, grönsaker, kyckling och smak. Bra protein, kolhydrater, fetter, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Hiva på vad du har hemma bara, köp en färdig burk pesto, kanske mozzarella om du äter mejerier och du har fixat middagen. Dessutom är den poppis hos barnen. 

Ingredienser för 4-5 personer

600g kycklingbröstfile eller kycklinglårfile

600g av blandade rotfrukter och grönsaker, tex sötpotatis, palsternacka, potatis, rotseller, lök, röd- eller vitkål, zucchini

3 tomater

4 msk smör

1 burk pesto (eller gör en egen!) 

En handfull basilikablad

salt och peppar

Valfritt : 2 påsar mozzarella, ett par skivor parmaskinka

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfileer i 6 bitar. Dela lårfileer i 2. Skala och dela rotfrukter och grönsaker i mindre bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker på en plåt. Klicka ut smöret, salta och peppar. Sätt in plåten med rotfrukter i ugnen och låt smöret smälta, ta ut och rör runt. Efter 15 min lägger du även på kycklingen, salta och vänd runt. Låt stå 15 min till. Lägg sedan till klyftade tomater, mozzarella och klicka ut peston. Låt stå 5-7 min tills mozzarellan smält. Strössla över basilika. Servera. 

 

 

Middag, PaleoJosefin AldellComment