Paleo Scones med blåbär

När jag träffar kunder som vill ha råd kring kosthållning för viktminskning handlar det ofta om att dra ner på snabba kolhydrater och istället äta det som vi är genetiskt anpassade för dvs riktigt mat i form av protein från bra källor, massor av grönsaker, bra fetter som avokado, olivolja, kokosolja, ekologiskt smör, nötter, fröer och bär. Rotfrukter och frukt i måttlig mängd för att hålla nere på kolhydrater som ger ökat blodsocker och insulinpåslag vilket ger fettinlagring.  Ofta hamnar vi i diskussioner om vad de ska äta, speciellt vid festliga tillfällen eller när de blir bortbjudna.  Här kommer ett recept på en hälsosammare version av scones istället för bullar och kakor. Ät med smör och en bit god lagrad ost för att verkligen ta ut svängarna ,-) Ingredienser 4 dl mandelmjöl ½ tsk salt 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk 1 msk chiafrön 50 g smör 1 dl mandelmjölk  1 ekologiskt ägg 1 banan 2 dl frysta blåbär Gör så här:  Sätt ugnen på 200grader. Blanda de våta ingredienserna först; mosa bananen, tillsätt ägget och mjölken och blanda. Blanda sedan de torra ingredienserna och skär ner smöret i mindre bitar och blanda med händer eller med matberedare till en smulig deg. Tillsätt äggblandningen, rör ihop och tillsätt sedan blåbären. Blanda ihop försiktigt. Degen kommer vara ganska lös. Klicka ut till rundlar ca 8st och grädda i ca 15 minuter. Ät med gott smör och lagrad ost! 

När jag träffar kunder som vill ha råd kring kosthållning för viktminskning handlar det ofta om att dra ner på snabba kolhydrater och istället äta det som vi är genetiskt anpassade för dvs riktigt mat i form av protein från bra källor, massor av grönsaker, bra fetter som avokado, olivolja, kokosolja, ekologiskt smör, nötter, fröer och bär. Rotfrukter och frukt i måttlig mängd för att hålla nere på kolhydrater som ger ökat blodsocker och insulinpåslag vilket ger fettinlagring. 

Ofta hamnar vi i diskussioner om vad de ska äta, speciellt vid festliga tillfällen eller när de blir bortbjudna. 

Här kommer ett recept på en hälsosammare version av scones istället för bullar och kakor. Ät med smör och en bit god lagrad ost för att verkligen ta ut svängarna ,-)

Ingredienser

4 dl mandelmjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

1 msk chiafrön

50 g smör

1 dl mandelmjölk 

1 ekologiskt ägg

1 banan

2 dl frysta blåbär

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200grader. Blanda de våta ingredienserna först; mosa bananen, tillsätt ägget och mjölken och blanda. Blanda sedan de torra ingredienserna och skär ner smöret i mindre bitar och blanda med händer eller med matberedare till en smulig deg. Tillsätt äggblandningen, rör ihop och tillsätt sedan blåbären. Blanda ihop försiktigt. Degen kommer vara ganska lös. Klicka ut till rundlar ca 8st och grädda i ca 15 minuter. Ät med gott smör och lagrad ost! 

Josefin AldellComment