Halloumitacos

IMG_2743.JPG

De här smarriga munsbitarna funkar lika bra som helgförrätt som söndagsbrunch. Asiatiska såser och dressingar är ofta fulla med socker men jag tycker inte att jordnötssåsen egentligen behöver det eftersom jordnötter är naturligt söta. Jag är ju dock "avgiftad" från socker efter ett par år på Paleo/ursprungskost så vill du lägga till lite honung så gör det och smaka dig fram. 

Ingredienser till 2 tallrikar tapas. Räcker till 6 hungriga vuxna som förrätt eller 3 till lunch. 

1 paket halloumi

2-3 hjärtsallad

1 morot, skalad och skuren i tunna sneda slantar

10 sockerärtor, skurna på snedden

1 liten bit röd paprika eller 1 chili 

En liten bit rödkål tunt skuren

1/2 kruka koriander

1 avokado

Jordnötssås:

1 dl osötad jordnötssmör

1 msk tamarisoja

2 msk pressad lime

1 pressad vitlöksklyfta

Riven ingefära ungefär lika mycket som en tumme

vatten för att få såsen rinnig

Gör så här

Sätt ugnen på 200grader. Skär halloumin i skivor och sedan i stavar. Sprid ut på bakplåtspapper och ställ i ugnen ca 10-15 min eller tills osten börjar få fin färg. 

Under tiden blandar du alla ingredienser till jordnötssåsen. Sedan lägger du ut hjärtsallad på ett fat. Fördela rödkål, morot, sockerärtor, paprika/chili och avokado. När halloumin är klar lägger du ett par halloumistavar på varje taco. Ringlar över jordnötssåsen och toppar med koriander. Ställ resten av såsen bredvid så att gästerna kan ta mer om de vill. Ät som tacos! 

 

 

Josefin AldellComment