Gyllengul chiapudding

IMG_2721.JPG

Curcumin är ett potent anti-inflammatoriskt ämne som finns i gurkmeja. Curcumin har visat goda effekter vid inflammatoriska sjukdomar som tex cancer, reumatism, hjärt- och kärlsjukdomar, Crohns och Ulcerös Kolit. Ämnet har svag biotillgänglihet och behöver tex piperin som finns i svartpeppar för att tas upp. Vill man däremot använda sig av curcumin för just mage och tarm så ska den tas utan piperin. Som i den här chiapuddingen. Vill du läsa mer om curcumin kan du göra det här

Ingredienser 

1 burk kokosmjölk (400ml)

3 msk chiafrön

1 1/2 msk Morning Wellness från Spicemaster 

1 msk citronsaft 

1 nypa salt

Gör så här

Blanda kokosmjölken, chipafrön, kryddor, citronsaft och salt. Blanda, gärna med en visp så att kryddorna inte blir klumpiga. Ställ i kylskåpet över natten. Servera med valfri topping tex bär, rostade nötter. 

 

Josefin AldellComment